Sýrovo bramborová roláda se šunkou

Netradiční chuťovka nebo příloha. Zkuste si upéct bramborovo sýrovou roládu. Náplň si můžete upravit a použít místo šunky zeleninu, např. cuketu nebo lilek.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 50 g parmezánu
  • šunka
  • sýr (plátkový, např. eidam nebo gouda)
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Brambory omyjte, očistěte a pokud chcete, oloupejte. Nakrájejte je na malé kostky a uvařte je v osolené vodě do měkka. Rozmačkejte brambory na kaši, přidejte máslo, parmezán a podle chuti přidejte sůl a pepř. Důkladně promíchejte.

2

Do kaše vmíchejte vejce a mouku. Mouku přidávejte postupně, je možné, že nebude potřeba všechna. Vznikne hladké, měkké a nelepivé těsto. Nechte ho asi hodinu v lednici odpočinout.

3

Těsto vyválejte na pracovní desce. Do těsta vložte šunku a sýr a opatrně srolujte. Pokud by vám to nešlo, pomozte si pečicím papírem.

4

Uložte roládu na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do předehřáté trouby při 170 °C asi 25 – 30 minut.

5

Upečenou roládu nechte vychladnout a podávejte. Je vhodná podávat teplá i studená.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí

Pikantní kuřecí prso s nivou a brokolicí

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Guacamole

Snadná vláčná cuketová buchta se sýrem Feta

Cannelloni s ragú

Rychlé noky se sýrem, šunkou a hráškem do půl hodiny

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Vepřová panenka se švestkami

Cuketové rolky s kuřecím masem

Pečené brambory se zeleninou, pikantní cizrnou a tahini omáčkou

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny