Sýrovo bramborová roláda se šunkou
Netradiční chuťovka nebo příloha. Zkuste si upéct bramborovo sýrovou roládu. Náplň si můžete upravit a použít místo šunky zeleninu, např. cuketu nebo lilek.

Ingredience
- 500 g brambor
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- 30 g másla
- 50 g parmezánu
- šunka
- sýr (plátkový, např. eidam nebo gouda)
- sůl
- pepř
Postup
Brambory omyjte, očistěte a pokud chcete, oloupejte. Nakrájejte je na malé kostky a uvařte je v osolené vodě do měkka. Rozmačkejte brambory na kaši, přidejte máslo, parmezán a podle chuti přidejte sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
Do kaše vmíchejte vejce a mouku. Mouku přidávejte postupně, je možné, že nebude potřeba všechna. Vznikne hladké, měkké a nelepivé těsto. Nechte ho asi hodinu v lednici odpočinout.
Těsto vyválejte na pracovní desce. Do těsta vložte šunku a sýr a opatrně srolujte. Pokud by vám to nešlo, pomozte si pečicím papírem.
Uložte roládu na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do předehřáté trouby při 170 °C asi 25 – 30 minut.
Upečenou roládu nechte vychladnout a podávejte. Je vhodná podávat teplá i studená.
Mohlo by vás zajímat:
brambory slané recepty šunka sýr Brambory
Zdroj: blog.giallozafferano.it
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře