Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1/2 hrnku přírodního třtinového cukru (pokud máte kyselejší jablka, tak trochu přidejte)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 ČL kakaa
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 2 hrnky hladké pohankové mouky
  • 1 prdopeč bez fosfátů
  • 4 hrnky nakrájených jablek
  • vlašské ořechy

Postup

1

Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.

2

Přes síto přisypeme kakao, skořici a mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme na těsto.

3

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Přidáme do těsta.

4

Těstem naplníme silikonové formičky a ozdobíme ořechy. Toto množství těsta vystačí na asi 14 muffinů.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lahodné lískooříškové mléko

Mangový džus

Cizrnovo-mrkvová polévka se zázvorem a kurkumou

Tvarohová žemlovka

Jednoduchý karamelový dezert s božskou chutí

Kváskové buchtičky s vanilkovým pudinkem

Video: Domácí bramborový chléb

Ovocné toustíky z listového těsta s nadýchaným mascarpone krémem

Cizrnové karbanátky

Snídaňový dort z ovesných vloček a tvarohu

Dietní tvarohové lívanečky

Bezlepková ořechová bábovka