fbpx

Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Ingredience na 10 porcí

  • 6 vajec
  • 1/2 hrnku přírodního třtinového cukru (pokud máte kyselejší jablka, tak trochu přidejte)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 ČL kakaa
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 2 hrnky hladké pohankové mouky
  • 1 prdopeč bez fosfátů
  • 4 hrnky nakrájených jablek
  • vlašské ořechy

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.

2

Přes síto přisypeme kakao, skořici a mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme na těsto.

3

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Přidáme do těsta.

4

Těstem naplníme silikonové formičky a ozdobíme ořechy. Toto množství těsta vystačí na asi 14 muffinů.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Dezerty Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře