Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Ačkoliv je quinoa používána v kuchyni již déle než 5000 let, v naší zemi zatím moc dlouhou tradici bohužel nemá. Quinoa se používá a zpracovává podobně jako obilniny, i když botanicky mezi obilniny nepatří. Neobsahuje lepek, a proto je vhodná pro vaření při bezlepkové dietě. Já sama jsem si quinou oblíbila jako součást salátů nebo snídaňových kaší.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 40 g quinoy
  • hrst rukoly
  • pár cherry rajčat
  • malé balení (55 g) korbáčků
  • sůl, pepř, citrónová šťáva
  • 1 ČL olivového oleje

Postup

1

Quinou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Potom vypneme a necháme pod pokličkou dojít a vychladnout.

2

Rukolu omyjeme a natrháme na menší kousky. Zakápneme olejem a citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Rajčata a korbáčky nakrájíme a přidáme k rukole. Nakonec dáme quinou a vše důkladně promícháme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché kari z čočky, sladkých brambor a kokosu

Pohankové tofu karbanátky

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Ovocná svačinka s mandlemi a medem

Krémová polévka z kořenové zeleniny, která zahřeje a zasytí

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly

Rychlé špagety z jedné pánve

Mražený jahodový dort na léto

Slaná květáková roláda s mozzarellou

Vláčná banánovočokoládová bábovka

Cuketové bramboráčky