Salát s opékaným česnekovým tofu

Letní večeře je tu – zcela čerstvá zelenina a osmažené tofu na česneku. Když jsem tento salát vymýšlela, ani jsem nevěděla, jak bude dobrý. Použila jsem sezónní zeleninu, myslím, že většina zahradkářů ji má jistě na zahrádce. V tomto receptu jsem použila tofu bazalkové, ale přírodní bude samozřejmě také vynikající. Česnek má výraznou chuť, proto jsem také nepoužila žádnou zálivku. Všeobecně nejsem fanouškem zálivek, kromě hořčicové a klasické vinaigrette.

Salát s opékaným česnekovým tofu

Ingredience na 1 porce

  • půl mrkve
  • trochu salátu hlávkového a čínského
  • 4 ředkvičky
  • půl kostky tofu (asi 125 g)
  • lžička sezamových semínek
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • trochu oleje
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Saláty omyjeme a nakrájíme, mrkev očistíme a škrabkou naškrábeme na tenké plátky, ředkvičky také očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozprostřeme na talíř.

2

Tofu nakrájíme na drobné kostky a zprudka osmažíme na trošce oleje spolu se solí a rozmačkaným česnekem. Na závěr posypeme sezamem a ještě chvíli opékáme. Tofu dáme na zeleninu.

3

Salát posypeme čerstvou nasekanou petrželkou. Česnek se spojil se solí a na talíři se smíchal se zeleninou, zelenina už tedy nepotřebuje žádnou zálivku, která by ji ochutila. Salát nebude suchý, vyzkoušejte tuto kombinaci, je opravdu povedená.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře