Ovesné vločky napřed na sucho opražíme na pánvi. Přidáme kakao a veganský protein a promícháme (stáhneme plamen). Zalijeme rostlinným mlékem (já použila domácí kokosové) a pořádně rozmícháme.
Stále mícháme a počkáme až se vločky trochu nasáknou, podle potřeby přidáme ještě mléko (nebo vodu) nebo naopak zahustíme vločkami. Dle chuti můžeme přidat lžíci pšeničných klíčků.
V misce rozmačkáme 1 větší nebo 2 menší banány – musí být pořádně zralé, aby nám kaši osladily. Vmícháme do kaše. Milovníci sladkého však mají povoleno přidat trochu datlového nebo jiného sirupu.
Čokoládofilové jako jsem já mohou přidat několik čtverečků kvalitní hořké čokolády. Jednoduše ji nalámejte a vmíchejte do kaše – počkejte až se rozpustí.
Kaši ochutnáme a pokud jsme s výslednou chutí spokojeni, přendáme do misek. Dozdobíme dle chuti tím, co máme rádi – já nejčastěji používám ořechy, zlomky kakaových bobů a kokosové chipsy.
Při vaření ovesné kaše se meze nekladou, prostě přidejte, co máte rádi – můžete si klidně udělat i ovocnou ovesnou kaši, ale já jsem prostě milovníkem čokolády.