Kuřecí roláda s palačinkami plněnými houbovou směsí

Tento recept již vyžaduje více trpělivosti, která se vám ale velmi vyplatí. Roláda je z kuřecího masa, plněná palačinkami, které obsahují skvělou houbovou náplň s tymiánem a petrželkou. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h 20 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 g kuřecích prsou s kůží

Těsto

  • 1 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • sůl a pepř

Náplň

  • 250 g hub
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička tymiánu

Ostatní

  • Olej a máslo

Postup

1

Maso zbavte kůže, kterou si ponechejte. Omyjte a nakrájejte jej na velmi malé kousky, které poté rozprostřete na kůži.

2

Na náplň nasekejte houby najemno, přidejte drcený česnek a lžíci másla. Na pánvi orestujte cibuli, přidejte houbovou směs a nechte dusit, dokud se nezbavíte přebytečné vody. Poté přidejte petrželku a tymián. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté dejte bokem chladnout.

Připravte těsto a usmažte z něj palačinky. Do každé z nich dejte náplň a smotejte. Naskládejte vždy tři palačinky na připravené maso.

3

Zarolujte maso i spalačinkami do kůže a upevněte provázkem. Na pánvi zahřejte trochu oleje a máslem a roládu orestujte dozlatova. Zbytek tuku vlijte do zapékací formy a přidejte roládu.

4

Pečtev předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zázvorový sirup

Bezé roláda se šlehačkou

Krůtí roláda s červeným zelím

Spaghetti alla puttanesca

Domácí pečený čaj

Penne s houbami a pancettou

Toasty s avokádem, mozzarelou a rajčaty

Kuskus s krůtím masem

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Omeleta s dýní hokaidó a zeleným hráškem