Pizza s rajčaty a mozzarellou

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Na těsto:
  • 125ml vody
  • lžíci oleje
  • 130g celozrnné pšeničné mouky
  • 120g hladké mouky
  • lžičku soli
  • čtvrtku čerstvého droždí
  • Na pizzu:
  • asi 2 dcl rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, oregáno
  • 2 stroužky česneku
  • 5 středně velkých rajčat
  • 250g nízkotučné mozzarelly
  • lístky bazalky

Postup

1

Zpracujeme všechny ingredience na těsto, které necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pečící papír tak, aby se vešlo na plech.

2

Rajčatový protlak osolíme, okořeníme a přidáme do něj oregáno a prolisovaný česnek. Promícháme. Rozetřeme na těsto.

3

Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky, které pokládáme na těsto s protlakem. Ozdobíme bazalkou.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Nadýchané třívrstvé vanilkové řezy

Kuřecí směs s ořechy a kozím sýrem

Grilovaná vepřová krkovička s cibulí

Hrnkový moučník – bublanina

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Božské čokoládové kostky

Vosí hnízda

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod