Banánová mléčná rýže

Máte rádi mléčnou rýži? A co takhle si ji vyrobit doma?

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 50 g sushi rýže (či jiné lepkavé)
  • 70 ml vody
  • 150 ml mléka
  • med dle chuti
  • kousek másla
  • půlka banánu

Na ozdobu:

  • ovoce dle chuti
  • hořká čokoláda (nemusí být)

Postup

1

Rýži propláchněte a dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom přilejte mléko, dejte kousek másla a med dle chuti. Uvařte do měkka.

2

Když je rýže uvařená, půlku si předěláme do mixéru, přidáme k ní pokrájenou půlku banánu a rozmixujeme.

3

Do sklenice nejprve dáme rýži bez příchutě a na ni navrstvíme banánovou rýži. Posypeme nahrubo nakrájenou hořkou čokoládou (není nutné) a pokladme kousky ovoce, které máme rádi.

4

Můžete nechat vychladit, ale pokud nevydržíte, teplé je to také dobré. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Avokádová zmrzlina / puding

Banánový mugcake

Králík na rozmarýnu

Ovocno-škoricové suflé

Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem

Lahůdková pomazánka z ovesných vloček a tofu

Toasty s avokádem, mozzarelou a rajčaty

Květák pečený v sezamovém kabátku

Rychlý koláč z mikrovlnky

Video: Zapečené kuřecí prsa s mozzarelou a rajčatovou omáčkou

Rychlá snídaňová kapsa z tortilly plněná rozteklým krémem, šunkou a vajíčkem

Špenátová polévka