Plněný oříškový dort bez mouky

Výborný zákusek nemusí být vždy jen s moukou. Objevili jsme recept na dort, ve kterém není ani zrnko mouky a přesto je chuťově perfektní. Vyzkoušejte jej také a naplňte, čím budete chtít!

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g lískových oříšků
  • 120 g cukru
  • 4 vejce
  • 3 kapky vanilkové extraktu
  • špetka soli
  • nutella/tvaroh/mascarpone/pudink

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Oříšky rozmixujte najemno.

2

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny, bílky se špetkou soli do tuha.

3

Opatrně vmíchejte bílky do žloutků, přidejte nasekané oříšky a lehce promíchejte tak, aby se vše spojilo.

4

Těsto nalijte do kulaté formy vyloženě pečícím papírem a pečte 25 až 30 minut. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

5

Nechte korpus kompletně vychladnout, poté jej v polovině rozřízněte a naplňte například nutellou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Indická plněná aloo paratha

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Letní kiwi řezy s krémem z mascarpone a zakysané smetany

Křupavé kuře s polentou a salátem

Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem

Portobello burgry

Zdravé žitno-špaldové sušenky s vlašskými ořechy polité čokoládou

Kaštanový koláč s krémem

Krémové dortíky v pomeranči

Toskánská polévka jako z restaurace

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia