Ingredience na 3 porce

  • 1 baklažán
  • 1 údené tofu (180 g)
  • tvrdý syr
  • soľ, bylinky
  • cesnak (cca 4 strúčiky)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Baklažán si nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Osolíme a necháme v nádobe "vypotiť" aspoň 30 minút.

2

Plech vymastíme troškou oleja. Baklažán osušíme a tofu si nakrájame na tenké pásiky.

3

Na plech vrstvíme kolieska baklažánu a tofu. Na vrch naukladáme na kolieska nakrájaný cesnak. Osolíme a posypeme bylinkami (napr. bazalka).

4

Na záver nastrúhame syr a dáme zapiecť do rúry na 20 minút pri teplote 200 stupňov.

Zapekaný baklažán s tofu
5

Podávať môžeme s nejakou prílohou, ale aj samotné. Ja som použila čerstvý špenát zo záhrady :).

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Blani Szarzec

Blani Szarzec

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře