Bulgurové placky s bezem
Říká se před heřmánkem smekni, ale před bezem klekni. Podle tohoto pořekadla můžeme vytušit, že je bez významnou a oceňovanou léčivou rostlinou. My se doma bez něho neobejdeme a každý rok nedočkavě vyhlížíme, až bude ten správný čas na jeho sběr. A tento čas právě nadešel! Jistě už znáte bezový sirup, kosmatice nebo bezový med. Co takhle vyzkoušet něco nového?
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1/2 šálku bulguru
- 2 velké hrsti květů bezu zbavených stopek
- lžice pasty harisa
- hrst nasekaných nakládaných sušených rajčat
- 1 vejce
- strouhánka
- koriandr
- 10 dkg sýru feta nebo mozzarely
Poznámka
Podávejte samostatně se zakysanou smetanou s česnekem, nebo oblíbeným dipem. Nebo jako přílohu ke grilovanému masu např. ke kuřecím nebo kachním prsům (naložených v lžičce bezového medu a lžičce citrónu) okořeněných koriandrem a pepřem