Losos v teriyaki marinádě

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 300g filetu z lososa  ( já jsem připravovala i 200g pstruha lososovitého )

Na marinádu:

  • 75ml sójové omáčky
  • 2PL medu
  • 1 – 2PL bílého vinného octa ( podle chuti )
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru
  • + trocha vody a škrobu na pozdější zahuštění omáčky

Postup

1

Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu.

2

Sejmeme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Pak marinádu nalijeme na rybu a necháme min. půl hodiny marinovat.

3

Poté maso vyjmeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Zbylou marinádu nalijeme zpět do kastrůlku a zahřejeme. Přilijeme trochu vody na zředění ( marináda má hodně intenzivní chuť ), provaříme a nakonec zahustíme škrobovou pastou z vody a škrobu. Odstavíme, už dál nevaříme.

4

Rybu opatrně opékáme ze všech stran, v marinádě je med, takže má tendenci se rychle připalovat a černat ( i mně se to trochu zpočátku podařilo ). Losos by měl zůstat uvnitř narůžovělý, nikoliv leskle sklovitý.

5

Podáváme přelité omáčkou, s rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špenátové brambory

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Rybízový sirup

Pečený květák

Video: Hovězí stroganov s těstovinami z jedné pánve

Rychlé banánové kuličky

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Zdravé bramborové placičky s tuňákem a kukuřicí + Videorecept

Čirokový koláč s mákem a povidly

Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Pečené cuketové podkovy