fbpx

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty

Ingredience na 2 porce

 

  • cca 10-15 ks cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • balzamico ocet
  • třtinový cukr
  • 30 g másla do lívanečků
  • 3 vejce  – žloutky a bílky zvlášť 
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného parmazánu + 50 g strouhaného parmazánu navíc do ricottové směsi 
  • kousek másla na pánev
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • 350 g ricotty na lívanečky
  • cca 100 g ricotty zvlášť

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut.Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty
2

Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepřem, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do-zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.

3

Žloutky oddělíme do bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán / 50 g a lehce vmícháme sníh.

4

Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře