Knedlíčky s mascarpone a jahodami

Nevím jak u vás,ale u nás je léto spojeno vždy s ovocnými knedlíky a to většinou jahodovými. Je to prostě nebe v puse :) Máme oblíbených za těch pár let už snad x variant,ale většinou vedou různé recepty na tvarohové nebo vláčnější knedlíčky. Dnes tu pro vás mám kombinaci ricotty a mascarpone,vše pěkně ochucené strouhaným perníkem. Ingredience jsou psané pro čtyři osoby jako hlavní chod,ale dá se použít i jako dezert pro cca šest osob.

Knedlíčky s mascarpone a jahodami

Ingredience na 4 porce

  • 230 g hrubé mouky + trochu na  poprášení válu
  • 1 žloutek
  • 150 g sýra ricotta ( doporučuji vyzkoušet od Gran Moravia )
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 50 g mascarpone
  • cca 120 ml mléka
  • špetka soli
  • čerstvé nebo mražené jahody či jiné ovoce
  • trocha másla na polití 
  • perník na strouhání, seženete v každém větším obchodě
  • trocha moučkového cukru na posypání 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Nejprve si v misce prošleháme žloutek, špetku soli a vanilkový cukr metlou. Poté vmícháme mascarpone i ricottu. Přidáme mouku a po troškách studené mléko, tak aby bylo těsto hutné,ale ne suché nebo extrémně lepkavé.

Knedlíčky s mascarpone a jahodami
2

Nyní dáme vařit lehce osolenou vodu do většího hrnce. Vždy do kousku těsta zabalíme poctivě jahůdku tak, aby nikde nevykukovala. Knedlíčky se snažíme tvořit menší.

3

Vše dáme vařit cca na 7 minut do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou. Nyní si nastrouháme perník a rozpustíme máslo nebo ghí.Knedlíčky podáváme posypané strouhaným perníkem, moučkovým cukrem a zakápnuté máslíčkem.

Mohlo by vás zajímat: Pro začátečníky, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře