Pohankové pečivo

Na plátky si natíráme džemy, nebo třeba domácí lučinu, je to skvělá snídaně ;-)

Vojra

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g pohankové mouky
  • 250 g hladké mouky (lze užít např. i špaldová)
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce

Postup

1

Smícháme mouky v poměru 1:1, přidáme sůl a uděláme důlek pro kvásek. Vlejeme mléko a rozdrolíme kvasnice, přidáme trošku cukru pro kvasnice a necháme pod utěrkou kynout.

2

Do těsta přidáme jedno vajíčko, zamísíme tak, aby vzniklo těsto hustší než na například buchty, ale řidší než na pečivo.

3

Vymažeme a vysypeme pekáč a vlijeme těsto. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme do zlatavé kůrky.

Poznámka

Někdy děláme doma sladkou variantu tak, že přidáme o něco více cukru, oříšky, kousky čokolády, sušené ovoce nebo pro vláčnost těsta nastrouhané jablíčko. Přeji dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční vanilkové rohlíčky s čokoládou a strouhaným kokosem

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Rýchla banánovo-čokoládová chuťovka

Indický dhál

Želé margarita v jahodách

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Artyčok s krevetami

Zákusek s krupicí a šlehačkou bez pečení

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Okurková limonáda

Domácí Müsli

Krémový dezert „Čokoládové nebe“