Zdravé mrkvové lívance z podmáslí

Výborně chutnají a nepřidají na váze. Skvělá sladká tečka pro sportovce nebo výživná snídaně, ideální do startu novoročních předsevzetí. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky strouhané mrkve
  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/8 lžičky mletého zázvoru
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 3/4 hrnku nízkotučného podmáslí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • máslo na opékání lívanců na pánvi

Postup

1

Smíchejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. V jiné míse smíchejte cukr, podmáslí, olej, vanilkový extrakt a vejce. Obě misky promíchejte a nakonec přidejte nastrouhanou mrkev.  Opatrně promíchejte.

2

Na pánvi rozehřejte trochu másla a nalijte těsto dle potřebné velikosti budoucího lívance. Opékejte přibližně 2 minutky, poté obraťte a pečte další minutku. Hotový lívanec by měl být zlatavě hnědý.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Mrkvový dort s tříbarevným krémem a medvídky Pedro Tutti Frutti

Čočková polévka z pomalého hrnce

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Zdravý koktejl z kaki a kokosového mléka s kardamomem

Salát s pomerančovým lososem

Celozrnné těstoviny s chřestem

Zasněžený dortík

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Domácí lučina ze 3 surovin

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem