Domácí proteinové tyčinky Snickers

Máte rádi tyčinky Snickers, ale považujete je za nezdravé? Připravte si doma jejich zdravější proteinovou variantu. Níže najdete pro srovnání výživové hodnoty domácích i kupovaných.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Výživové hodnoty

1 domácí Snickers tyčinka obsahuje:

  • 193 kcal
  • 12 g bílkovin
  • 14 g sacharidů
  • 11 g tuku

1 kupovaná Snickers tyčinka obsahuje:

  • 243 kcal
  • 4,3 g bílkovin
  • 60,2 g sacharidů
  • 23 g tuku

Ingredience

Základ

  • 1 hrnek vanilkového syrovátkového proteinu (můžete nahradit např. sušeným mlékem)
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce medu, javorového sirupu nebo jiného sladidla
  • 3 lžíce mléka (můžete použít mandlové)

Karamelová vrstva

  • 65 g měkkých datlí (pro změknutí nechte namočit přes noc)
  • 1/3 hrnku arašídů nasekaných na jemno

Poleva

  • 40 g kvalitní čokolády s vysokým podílem kakaa

Toto množství ingrediencí by mělo vyjít asi na 6 – 8 tyčinek.

Postup

1

V míse smíchejte protein, arašídové máslo, med a mléko.

2

Z této hmoty vytvarujte tyčinky (6 – 8 kusů) a vyskládejte je na tác nebo plech.

3

Změklé datle rozmixujte a vmíchejte do nich nasekané arašídy. Touto směsí potřete každou tyčinku.

4

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a polijte jí tyčinky. Nechte mírně ztuhnout.

5

Tyčinky uložte do mrazáku asi na 25 minut, aby zcela ztuhly. Uchovávejte v uzavřené nádobě a na chladném místě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Povidlové větrníčky

Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Řepovo-cuketové „bramboráky“ bez smažení

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Králík na rozmarýnu

Tenký skořicový koláč z odpalovaného těsta za půl hodiny

Lososové špízy s cuketou a sýrem

Krémové tortelliny s česnekem a parmazánem do půl hodiny

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu

Španělské ptáčky

Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Batátovo-avokádové jednohubky