Bábovka, ze které teče máslo!

Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslim, že tušim, v čem tkví ten zázrak ….. MÁSLO!

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g másla
  • 1 hrnek cukru
  • troška vanilky nebo vanilkovýho cukru
  • 5 vajec (M)
  • 200ml 40% smetany
  • 2 hrnky polohrubý mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao nebo strouhaná čokoláda.

Postup

1

Máslo utřeme s cukrem do pěny. /neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou/.

2

Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. /nemusíme delat sníh/

3

Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu.

4

Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy.

5

V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut.

Poznámka

Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové bochánky s datlemi a ořechy

Boršč s řepnými oušky

Batátovo cuketová polévka s oregánem

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Bezlepkoví kakaoví medvídci s chia semínky a jogurtem

Slávky na víně

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Nepečený cheesecake s broskvemi a kokosem

Guliše – knedlíky s ovocem

Salát s ananasem, krevetami a balsamicovým vinaigrette

Citrónovo-ricottové těstoviny s grilovaným kuřetem a špenátem

Vláčná buchta s ovocem