fbpx

Bábovka, ze které teče máslo!

Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslim, že tušim, v čem tkví ten zázrak ….. MÁSLO!

Bábovka, ze které teče máslo!

Ingredience na 10 porcí

  • 250g másla
  • 1 hrnek cukru
  • troška vanilky nebo vanilkovýho cukru
  • 5 vajec (M)
  • 200ml 40% smetany
  • 2 hrnky polohrubý mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao nebo strouhaná čokoláda.

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Máslo utřeme s cukrem do pěny. /neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou/.

2

Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. /nemusíme delat sníh/

3

Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu.

4

Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy.

Bábovka, ze které teče máslo!
5

V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut.

Bábovka, ze které teče máslo!

Poznámka

Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře