Vejce zapečená se žampióny a listovou zeleninou

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hrst listové zeleniny (špenát, polníček, rukola…)
  • 1 cherry rajče
  • 2 žampióny
  • 2 vejce
  • olej na vymazání formy
  • 1 ČL sekané bazalky
  • sůl, čerstvě mletý pepř a chilli

Postup

1

Připravíme si zapékací formu a vymažeme ji olejem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Zeleninu, žampióny a bazalku očistíme, pokrájíme a dáme do misky. Osolíme.

3

Vyklepneme si dvě vejce a nalijeme je na zeleninu (radši je vyklepávejte nejprve do jiné nádoby, kdyby vám spadla k zelenině skořápka, tak byste mohli mít problém ji najít).

4

Vajíčka osolíme a okořeníme a dáme péct na asi 20 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Jemná kakaová kolečka s hutnou čokoládovou náplní

Kokosová bublanina

Pečené kuře v acidofilním mléku s česnekovými výhonky

Kuřecí stehna pečená se zeleninou, balsamikem a bylinkami

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Vosí hnízda

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

Bruschetta s pancettou