fbpx

Vejce zapečená se žampióny a listovou zeleninou

Vejce zapečená se žampióny a listovou zeleninou

Ingredience na 1 porce

  • hrst listové zeleniny (špenát, polníček, rukola…)
  • 1 cherry rajče
  • 2 žampióny
  • 2 vejce
  • olej na vymazání formy
  • 1 ČL sekané bazalky
  • sůl, čerstvě mletý pepř a chilli

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Připravíme si zapékací formu a vymažeme ji olejem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Zeleninu, žampióny a bazalku očistíme, pokrájíme a dáme do misky. Osolíme.

3

Vyklepneme si dvě vejce a nalijeme je na zeleninu (radši je vyklepávejte nejprve do jiné nádoby, kdyby vám spadla k zelenině skořápka, tak byste mohli mít problém ji najít).

4

Vajíčka osolíme a okořeníme a dáme péct na asi 20 minut.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře