Výborná játrová paštika
Pokud patříte stejně jako já k milovníkům paštik, musíte tento recept určitě vyzkoušet. Nejedná se sice o něco extra dietního, ale pokud si tuto paštiku dopřejete v přiměřeném množství a doplníte ji např. salátem s kuřecím masem, určitě po ní nepřiberete.

Ingredience na 8 porcí
- 1 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 1 ČL sušeného tymiánu
- 0,5 kg kuřecích jater
- asi 4 cl napoleona
- 0,5 kostky másla
- sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na hrubo nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme tymián a chvilku společně restujeme.
Játra očistíme a na pánvi opečeme. Podlijeme napoleonem, osolíme, opepříme a dusíme.
Když jsou hotová, dáme je do mísy, přidáme máslo a společně mixujeme dohladka.
V případě potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové