fbpx

Výborná játrová paštika

Pokud patříte stejně jako já k milovníkům paštik, musíte tento recept určitě vyzkoušet. Nejedná se sice o něco extra dietního, ale pokud si tuto paštiku dopřejete v přiměřeném množství a doplníte ji např. salátem s kuřecím masem, určitě po ní nepřiberete.

Výborná játrová paštika

Ingredience na 8 porcí

  • 1 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • 0,5 kg kuřecích jater
  • asi 4 cl napoleona
  • 0,5 kostky másla
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na hrubo nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme tymián a chvilku společně restujeme.

2

Játra očistíme a na pánvi opečeme. Podlijeme napoleonem, osolíme, opepříme a dusíme.

3

Když jsou hotová, dáme je do mísy, přidáme máslo a společně mixujeme dohladka.

4

V případě potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře