Ingredience na 10 porcí

Těsto 

  • 350 g pečených kaštanů
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 100 g sladidla dle chuti
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

 
Krém 

  • 3 kostky hořké čokolády
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • kokos a ovoce – na ozdobení

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Kaštany rozmixujte s mlékem a medem na kaši.

2

Žloutky vyšlehejte se sladidlem a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

3

Do žloutkové směsi přidejte kaštanovou pastu, kakao, mouku s práškem do pečiva a olej.

4

Nakonec opatrně vmíchejte sníh.

5

Nalijte do kulaté formy vystlané pečícím papírem a vymazané olejem a pečte cca 25 minut při 180 °C.

6

Krém - po vychladnutí korpusu rozpusťte ve vodní lázni čokoládu a vmíchejte do zakysané smetany.

7

Ozdobte kokosem a ovocem.

8

Nechte chladit ideálně přes noc.

Mohlo by vás zajímat: Pro začátečníky, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Modemalist

Modemalist (autor)

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře