Fitness malinový kinder řez
Děti kinder řezy milují, ale pokud jste někdy ochutnali ten kupovaný, nedá se srovnat s domácím. Proto na oslavu pro děti byla jasná volba při výběru dezertu. A pochutná si i dietář.

Ingredience na 10 porcí
Těsto:
- 4 vejce
- lžíce medu (či jíného sladidla)
- 2 lžíce kakaa
- lžička prdopeč
- lžíce strouhaného kokosu
Náplň:
- 1 tvaroh
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3–4 lžíce sladké smetany
- lžíce ztužovače smetany
- med dle chuti
- maliny
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s medem vyšlehejte cca 5 minut do pěny, přišlehejte na nižší výkon prosáté kakao a prdopeč. Ručně pak už jen opatrně vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na pečicí papír a nechejte upéct v předehřáté troubě na 200 °C cca 10–12 minut. Vyndejte a nechete zchládnout.

Mazitím si vše na náplň (kromě malin) dejte do vyšší misky (medu použijte dle chuti) a vyšlehejte v hladký krém. Sladkou smetanu dávám od oka tak, aby krém nebyl tekutý, ale krásně vláčný.

Plát těsta opatrně otočte a sloupněte pečicí papír. Rozřízněte jej na dvě poloviny. Na jednu z nich naneste krém až k okrajům a posypte jej nadrobno nakrájenými malinami (já použila mražené, takže se mi pěkně v ruce rozdrobily na kousky). Opatrně přikryjte druhou polovinou těsta a lehce rovnoměrně přimáčkněte. Nechejte v lednici vychladit.

Před podáváním nakrájejte ostrým nožem na kostky či obdélníčky. Nůž si vždy před dalším řezem otřete, abyste krém nerozpatlali na povrchu řezů. Pokud chcete a zbyde vám trošku krému, můžete do něj rozmíchat rozpuštěnou čokoládu a nastříkat zdobicím sáčkem malé kopečky na povrch každého kousku. Dozdobte dle fantazie. Dobrou chuť.


Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Ľudmila Lakyova 20. 3. 2017
..preboha, čo to je “prdopeč ?” prášok do pečiva ? 🙂
Odpovědět
Pavla Kotoučková 20. 3. 2017
Ano 🙂
Odpovědět