Fitness malinový kinder řez

Děti kinder řezy milují, ale pokud jste někdy ochutnali ten kupovaný, nedá se srovnat s domácím. Proto na oslavu pro děti byla jasná volba při výběru dezertu. A pochutná si i dietář.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 4 vejce
  • lžíce medu (či jíného sladidla)
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička prdopeč
  • lžíce strouhaného kokosu

Náplň:

  • 1 tvaroh
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 3–4 lžíce sladké smetany
  • lžíce ztužovače smetany
  • med dle chuti
  • maliny

Postup

1

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s medem vyšlehejte cca 5 minut do pěny, přišlehejte na nižší výkon prosáté kakao a prdopeč. Ručně pak už jen opatrně vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na pečicí papír a nechejte upéct v předehřáté troubě na 200 °C cca 10–12 minut. Vyndejte a nechete zchládnout.

2

Mazitím si vše na náplň (kromě malin) dejte do vyšší misky (medu použijte dle chuti) a vyšlehejte v hladký krém. Sladkou smetanu dávám od oka tak, aby krém nebyl tekutý, ale krásně vláčný.

3

Plát těsta opatrně otočte a sloupněte pečicí papír. Rozřízněte jej na dvě poloviny. Na jednu z nich naneste krém až k okrajům a posypte jej nadrobno nakrájenými malinami (já použila mražené, takže se mi pěkně v ruce rozdrobily na kousky). Opatrně přikryjte druhou polovinou těsta a lehce rovnoměrně přimáčkněte. Nechejte v lednici vychladit.

4

Před podáváním nakrájejte ostrým nožem na kostky či obdélníčky. Nůž si vždy před dalším řezem otřete, abyste krém nerozpatlali na povrchu řezů. Pokud chcete a zbyde vám trošku krému, můžete do něj rozmíchat rozpuštěnou čokoládu a nastříkat zdobicím sáčkem malé kopečky na povrch každého kousku. Dozdobte dle fantazie. Dobrou chuť.

5
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nepečené mrkvové cupcaky s kešu krémem a provoněné 3 druhy koření

Bazalkový hummus

Salát z rajčat a sýru cottage

Pečené kuřátko s kořenovou zeleninou

Salát z čočky belugy s fenyklem a dýní

Video: Nepečený zmrzlinový oreo-arašídový dort přelitý krémovou čokoládovou polevou

Maková náplň

Zapékaná brokolice s houbami a sýrem

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Vánoční vanilkové rohlíčky s čokoládou a strouhaným kokosem

Rizoto z hnědé rýže s řepou a tymiánem

Citronové řezy