Maková roláda:
Tvarohový krém:
Troubu předehřejte na 200 stupňů, velký plech vyložte pečicím papírem.
Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte a opatrně vmíchejte prosátou mouku a mletý mák.
Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (cca 30 x 40 cm) a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 8 minut. Po upečení plát sejměte z plechu, poprašte moučkovým cukrem a otočte na papír nebo utěrku. Nechte vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.
Tvaroh, jogurt a mascarpone společně promixujte, nejlépe to jde ve food procesoru nebo nádobě k tyčovému mixéru. Cílem je tvaroh zjemnit, odstranit případné hrudky.
Přidejte moučkový a vanilkový cukr a dobře prošlehejte. Podle chuti můžete přisladit.
Vychladlý plát rolády potřete povidly a po celé ploše rovnoměrně rozetřete krém. Pomocí pečicího papíru zatočte a dejte do lednice na 2–3 hodiny vychladit (nebo přes noc).
Roládu vybalte z papíru a pocukrujte. Krájejte vroubkovaným nožem.