Kynuté čokoládovo – třešňové muffiny se skořicovou drobenkou
Takové mufiny jste určitě ještě neviděli – aspoň já byla překvapena, ovšem příjemně. Jsou velmi jemné, třešně se skvěle doplňují s čokoládou a díky droždí mají krásně nadýchanou strukturu i tak nezaměnitelnou chuť kynutých dobrot.
- Doba přípravy: 2h 30 min
- Porce: 12 kusů

Ingredience
Těsto
- 3 lžíce vlažné vody
- 1 balíček sušeného droždí
- ½ hrnku mléka
- 55 g másla
- ¼ hrnku krupicového cukru
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 2 1/2 – 3 hrnky hladké mouky
Náplň
- 2 lžíce změklého másla
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky skořice
- 1 hrnek sušenéch třešní
- ½ hrnku čokoládových kousků
Drobenka
- ⅓ hrnku hladké mouky
- ¼ hrnku krupicového cukru
- 2 lžíce másla
Postup
Vlažnou vodu a droždí smíchejte v malé misce nebo hrnečku. Nechte 5 minut pracovat.
Ohřejte mléko s máslem tak, aby byly obě suroviny teplé a smíchejte je se solí a cukrem. Přidejte vejce, droždí s vodou a hrnek mouky. Dobře promíchejte a postupně přidávejte zbývající mouku. Vypracujte hladké a elastické těsto, vložte jej do vymazané mísy a nechte kynout přibližně hodinu.
Vytlačte z nakynutého těsta vzduch a nechte jej 10 minut odpočinout. Poté jej vyválejte do přibližného obdélníku (30×37 cm) a pomažte jej 2 lžícemi másla. V misce smíchejte třtinový cukr, skořici, třešně a čokoládové kousky. Vzniklou směs rovnoměrně nasypte na rozválené těsto.
Těsto zabalte do dlouhé rolády a nakrájejte na 12 stejných kousků. Mufinovou formu vymažte lehce olejem a každý kousek vložte do jedné jamky pro mufin.
V misce promíchejte cukr, mouku a máslo na drobenku. Posypte jí malé roládky, poté plech zakryjte a nechte půl hodiny kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. pečte mufiny přibližně 20 minut nebo dozlatova. Nechte aspoň 2 minuty chladnout, než budete mufiny vyndávat z jamek.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kynuté těsto pečení skořice třešně třtinový cukr Vegetariánské
Zdroj: www.tasteandtellblog.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře