
Těsto
Náplň
Drobenka
Vlažnou vodu a droždí smíchejte v malé misce nebo hrnečku. Nechte 5 minut pracovat.
Ohřejte mléko s máslem tak, aby byly obě suroviny teplé a smíchejte je se solí a cukrem. Přidejte vejce, droždí s vodou a hrnek mouky. Dobře promíchejte a postupně přidávejte zbývající mouku. Vypracujte hladké a elastické těsto, vložte jej do vymazané mísy a nechte kynout přibližně hodinu.
Vytlačte z nakynutého těsta vzduch a nechte jej 10 minut odpočinout. Poté jej vyválejte do přibližného obdélníku (30×37 cm) a pomažte jej 2 lžícemi másla. V misce smíchejte třtinový cukr, skořici, třešně a čokoládové kousky. Vzniklou směs rovnoměrně nasypte na rozválené těsto.
Těsto zabalte do dlouhé rolády a nakrájejte na 12 stejných kousků. Mufinovou formu vymažte lehce olejem a každý kousek vložte do jedné jamky pro mufin.
V misce promíchejte cukr, mouku a máslo na drobenku. Posypte jí malé roládky, poté plech zakryjte a nechte půl hodiny kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. pečte mufiny přibližně 20 minut nebo dozlatova. Nechte aspoň 2 minuty chladnout, než budete mufiny vyndávat z jamek.