Nepečený beránek

Tohoto velikonočního beránka zvládne udělat snad každý. Při jeho přípravě se nemusíte bát, že ho spálíte v troubě nebo nevyklopíte z formy. Dokonce nemusíte mít ani velké obavy o svou linii, protože do tohoto beránka se nepřidává cukr. Recept je jak jinak než bez pšenice, bezlepkový, a vegetariánský. Pro veganskou, raw a paleo verzi je potřeba udělat čoko polevu bez smetany nebo polevu nepoužívat vůbec.

Bez pšenice

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na 1 středního beránka
nebo 2 malé beránky

  • 250g sušených datlí
  • 300g vlašských ořechů
  • ¼ lžičky mleté vanilky

Čokoládová poleva

  • 80g hořké čokolády
  • 120ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička kokosového oleje

Postup

1

Datle namočíme na půl hodiny do čisté vody. Potom přecedíme a vložíme datle do mixéru spolu s ořechy a vanilkou. Vše rozmixujeme na hutnou, lehce lepkavou hmotu, která drží dobře pohromadě. Ořechy nemusí být namleté najemno, větší kusy tvoří v beránkovi pěknou mozaiku. Teď máme připravené “těsto” na beránka a necháme ho chvilku odpočinout v ledničce.
Zatím přichystáme čokoládovou polevu. Nad vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme olej, smetanu a promícháme.
Formu na beránka vyložíme igelitovým sáčkem/potravinovou folií a rukama do ní zatlačíme připravené těsto.

2

Pořádně přimáčkneme, aby se beránek pěkně vytvaroval.

3

Pak ho jednoduše vyklopíme, sloupneme folii a můžeme beránka polít čokoládou.

4

Beránka dáme do ledničky, aby ztuhla poleva, pak ho ozdobíme třeba mašličkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hrníčkový mrkvový dort s mascarpone krémem

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Tagliatelle s arašídovým máslem

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Salát s řepou, jablkem a červeným zelím

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Muffiny s podzimním džemem

Čokoládová zmrzlina

Dýňový cheesecake

Zeleninový vláček

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu