
na 1 středního beránka
nebo 2 malé beránky
Čokoládová poleva
Datle namočíme na půl hodiny do čisté vody. Potom přecedíme a vložíme datle do mixéru spolu s ořechy a vanilkou. Vše rozmixujeme na hutnou, lehce lepkavou hmotu, která drží dobře pohromadě. Ořechy nemusí být namleté najemno, větší kusy tvoří v beránkovi pěknou mozaiku. Teď máme připravené “těsto” na beránka a necháme ho chvilku odpočinout v ledničce.
Zatím přichystáme čokoládovou polevu. Nad vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme olej, smetanu a promícháme.
Formu na beránka vyložíme igelitovým sáčkem/potravinovou folií a rukama do ní zatlačíme připravené těsto.
Pořádně přimáčkneme, aby se beránek pěkně vytvaroval.
Pak ho jednoduše vyklopíme, sloupneme folii a můžeme beránka polít čokoládou.
Beránka dáme do ledničky, aby ztuhla poleva, pak ho ozdobíme třeba mašličkou.