fbpx

Nejlepší tvarůžková pomazánka

Název zní troufale, ale opravdu jsem nejedla lepší tvarůžkovou pomazánku, než je tato. A to mám tvarůžky opravdu ráda a pomazánek a nakládaných tvarůžků v pivu na různé způsoby jsem už ochutnala hodně. Nedávno jsem ji udělala návštěvě a jako pochoutku na bečce s kamarády a všichni chtěli recept. No tak tady je :)

Nejlepší tvarůžková pomazánka

Ingredience na 10 porcí

  • cca 400g tvarůžků 
  • 1 a půl balení pomazánkového másla (já používám Pilos z Lidlu)
  • 1 jarní cibulka
  • cca 2 vrchovaté lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky červené papriky 
  • 1/2 lžičky uzené červené papriky
  • pivo
  • sůl a pepř 

 

  • k podávání: čerstvý chleba, červená cibule a čerstvá chilli paprička

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Tvarůžky nakrájejte na malé kostičky (asi 3x3 mm). Dejte je do mísy společně s pomazánkovým máslem, paprikami, pažitkou a na jemno nasekanou jarní cibulkou. Párkrát nad mísou pootočte mlýnkem s pepřem a přidejte špetku soli.

2

Přilijte asi 3 lžíce piva a vše pořádně rozmíchejte. Přilévejte pivo po lžících a zároveň míchejte, až dostanete požadovanou konzistenci. Ta by měla být trochu řidší než běžné pomazánky, ale ne tekutá. Ochutnejte a případně dosolte.

3

Takto připravenou pomazánku dejte přes noc odpočinout do lednice. Pivo se vstřebá do tvarůžku a pomazánka bude tak akorát na natírání.

4

Podávejte namazanou na čerstvém chlebu s červenou cibulí a kolečkem čerstvé chilli papričky. Můžete zkusit i s česnekovými topinkami.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

Jaroslava Zavadilová

Jaroslava Zavadilová 26. 3. 2018

Super 👍

Odpovědět

pro přidání komentáře