Marinovaný kapr pečený na bramborech

Dnes byla u nás po dlouhé době ryba. Měla jsem v mrazáku ještě 2 filety kapra a dva kousky candáta. Zvolila jsem jednoduchou úpravu ryb v marinádě a položila jsem je do pekáčku rovnou na plátky brambor. Šťáva tak bude stékat pěkně na brambory, které budou skvěle chutnat.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat, můžete ho nakrájet dle libosti
  • brambory
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
Na marinádu:
  • 4PL rozpuštěného másla
  • pár snítek rozmarýnu a tymiánu
  • 1KL sladké papriky
  • špetka pálivé papriky, pepře, drceného kmínu
  • 1/2 cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku

Postup

1
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
2
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180C na půl hodiny. Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku :-)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Žampiony portobello plněné nemasovou směsí

Bramborové tulipány se sýrem a rozmarýnem pečené v troubě

Patizonové karí s cizrnou

Rychlé langoše bez kynutí a plné sýra

Smetanové řezy s pudinkovou náplní a čokoládovou polevou

Ředkvičková smaženice

Vánoční pečený čaj

Křehký moučník se štědrou porcí jablíček v každém kousnutí

Nejlepší vaječný likér, co jste kdy měli

Letní koktejl s čerstvými malinami

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut