Květákové kari s kokosovým mlékem

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 na kostičky nakrájené mrkve (můžete použít např. i dýni nebo batáty)
  • 1 lžička thajské zelené kari pasty
  • 1 plechovka cizrny
  • kokosové mléko
  • 1-2 hrsti listového špenátu
  • zelený hrášek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

1

Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit. Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody. Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká.

2

Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se Vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody.

3

Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s tofu a zeleninou

Čočka po indicku

Pařížské rohlíčky

Phở bò tái (pho bo tai)

Sekaná s pohankou a červenou čočkou

Ovesné placičky s mákem

Avokádový salát s kuřecím masem a koriandrem

Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

Mac and cheese

Jemné arašídovo – čokoládové brownies bez mouky

Špaldová buchta s meruňkami

Ovesné vafle