fbpx

Ingredience na 4 porce

  • 1 PL žitných vloček
  • miska květáku
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, muškárový ořech
  • čerstvé bylinky (např. pažitka, petrželka, naklíčená rukola nebo řeřicha)
  • 1 PL dýňových semínek

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V hrnci na sucho opražíme žitné vločky. Pořádně je mícháme, aby se nepřipálily.

2

Vločky podlijeme vodou, přidáme květák a česnek, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

3

Když je květák měkký, rozmixujeme ho i s vývarem do hladka.

4

Posypeme semínky a bylinkami. Dochutíme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem.

Mohlo by vás zajímat:
Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře