fbpx

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Když se v našem městě konal Štrůdl fest, nemohla jsem samozřejmě chybět

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Ingredience na 10 porcí

na těsto:

  • 100 g hladké mouky pšeničné
  • 100 g hladké mouky špaldové
  • 50 g mandlové mouky
  • 2 vajíčka
  • 70 g změklého másla pokojové teploty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 – 3 lžíce vlažné vody

 
na náplň:

  • 4 hrušky
  • 4 lžíce levandulového cukru
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • mandlovou mouku – cca hrst
  • mandlové plátky – cca hrst

 
na dokončení:

  • 1 vajíčko 
  • hrst plátků mandlí

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Mouku s máslem smíchejte do drobenky, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které dejte na hodinku odpočinout do lednice.

2

Hrušky nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky.

3

Vychlazené těsto vyválejte celé nebo ho rozdělte na dvě části. Já vyvaluji slabší těsto na dva štrůdly. Vyválenou placku vprostřed po celé délce posypte dostatečně mandlovou moukou a na ni poklaďte nakrájené hrušky. Hrušky posypte levandulovým a třtinovým cukrem a posypte plátky mandlí. Těsto z obou stran přehněte přes náplň a na koncích důkladně zahňatlejte, ať náplň nevyteče.

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí
4

Zamotaný štrůdl potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte plátky mandlí. Pečte ve vyhřáté troubě na 200°C cca 30 minut, dokud štrůdl nezezlátne.

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře