Grilované květákové placky s parmezánem a cheddarem

S nízkým obsahem sacharidů a spoustou sýra, který vytéká z jejich středu, se řadí k našim oblíbeným letním pochutinám. 🙂
  • 2 porce

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 květák, nakrájený na růžičky
  • 1 velké vejce
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 lžička italského koření
  • 2 tlusté plátky sýru cheddar

Postup

1

Předehřejte troubu na 230 °C. Rozmixujte květák na kousky velikosti zhruba půl zrnka rýže.

2

Květák poté 2 minuty ohřívejte ve velké míse v mikrovlnné troubě. Poté promíchejte a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Poté opět promíchejte a dejte na 5 minut opět do mikrovlnné trouby, a poté opět. Snažte se docílit vysušeného květáku, který je i přesto lehce vlhký.

3

Přidejte vejce, parmezán a koření a dobře promíchejte. Rozdělte na 4 části a každou z nich vytvarujte na plech (vyložený pečícím papírem) do čtverců, které budou stejně velké a zhruba 2-3 cm vysoké. Dejte péct na 15-18 minut do předem vyhřáté trouby, dokud nebude zlatavý. Po vytáhnutí z trouby nechte pár minut vychladnout.

4

Opatrně sloupněte upečené květákové chleby z papíru. Vždy mezi dva plátky vložte plátek cheddaru a dejte ještě chvíli zapéct, aby se sýr roztekl. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slunečnicový koláč s mrkví a tvarohem

Letní tvarohový koláč s angreštem, borůvkami a smetanou

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem

Kořeněný kečup

Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Špaldový cibulový chléb

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Banánové muffiny s kakaovými boby

Jahodovo-rebarborový crumble

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Zapékané brambory se zeleninou