Grilované květákové placky s parmezánem a cheddarem
S nízkým obsahem sacharidů a spoustou sýra, který vytéká z jejich středu, se řadí k našim oblíbeným letním pochutinám. 🙂
- 2 porce

Ingredience
- 1 květák, nakrájený na růžičky
- 1 velké vejce
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 lžička italského koření
- 2 tlusté plátky sýru cheddar
Postup
Předehřejte troubu na 230 °C. Rozmixujte květák na kousky velikosti zhruba půl zrnka rýže.
Květák poté 2 minuty ohřívejte ve velké míse v mikrovlnné troubě. Poté promíchejte a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Poté opět promíchejte a dejte na 5 minut opět do mikrovlnné trouby, a poté opět. Snažte se docílit vysušeného květáku, který je i přesto lehce vlhký.
Přidejte vejce, parmezán a koření a dobře promíchejte. Rozdělte na 4 části a každou z nich vytvarujte na plech (vyložený pečícím papírem) do čtverců, které budou stejně velké a zhruba 2-3 cm vysoké. Dejte péct na 15-18 minut do předem vyhřáté trouby, dokud nebude zlatavý. Po vytáhnutí z trouby nechte pár minut vychladnout.
Opatrně sloupněte upečené květákové chleby z papíru. Vždy mezi dva plátky vložte plátek cheddaru a dejte ještě chvíli zapéct, aby se sýr roztekl. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
čedar jednoduché parmezán Recepty s květákem sýr zdravé Vegetariánské
Zdroj: kirbiecravings.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře