fbpx

Domácí med z pampeliškových květů vhodný i pro vegany

Není potřeba vlastnit úly, abyste si mohli pochutnat na svém medu. Stačí jen pár kytiček. Žádná včelka se na tomto medu z léčivé byliny, pampelišky, nepodílela, tudíž je skvělý i pro veganskou kuchyni. :)

hqdefault (14)

Ingredience na 7 porcí

  • 500 pampeliškových květů (posbírané na neznečištěné zahradě či louce)
  • 2 l vody
  • 2 kg cukru
  • 2 chemicky neošetřené citróny

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Natrhané pampelišky omyjte. Neoplachujte je však příliš dlouho, ztratily by většinu pylu. Květy poté vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Citróny nakrájejte na plátky a přidejte k pampeliškám. Hrnec přemístěte na plotnu a přiveďte k varu. Vařte 15 minut, poté nechte vychladnout a vložte na 24 hodin do ledničky.

2

Po odležení přelijte vodu s květy a citróny přes síto do jiného hrnce. Zachycené květy důkladně promačkejte, abyste zachytili veškerou ochucenou tekutinu. Do nyní pampeliškového výluhu přisypte cukr a přiveďte k varu. Po 30 minutách vaření na největší plamen snižte na střední a vařte další 1 hodinu.

3

Hotový tekutý med nalijte do sklenic. Dobrou chuť. :)

Mohlo by vás zajímat:
Citrón med originální recepty sladké recepty vegan veganské Omáčky a ochucovadla Veganské Vegetariánské

Zdroj: www.nejrecept.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře