Sladkokyselý sterilovaný květák

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

( uzpůsobeno mému počtu květáků – sklenic )

  • 6 velkých květáků ( 17 sklenic )
  • cukru a soli dejte podle chuti, někdo rád sladší, někdo slanější
  • 3,5l vody
  • 1l octa
  • 160-180g soli
  • 220g cukru
  • 2PL hořčičných semínek
  • 1PL kuliček pepře
  • 15 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků
  • + můžete do sklenek přidat pro pikantnost chilli papričky

nebo prostě použijte DEKO a svařte podle návodu … taky to tak dělávám 😉

Postup

1

Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny.

2

Skládeme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky.

3

Sterilujeme 25 minut při 85-90C .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Imam bayıldı – lilek pečený s rajčaty

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Jednoduché banánové nanuky s čokoládovou polevou a ořechy

Lahodná oříšková roláda se zakysanou smetanou

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Bramboračka s houbami

Domácí koblihy

Čočkový dhal s mungo fazolkami

Vláčné banánové sušenky s kousky čokolády

Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Dokonalý makovec