Sladkokyselý sterilovaný květák

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

( uzpůsobeno mému počtu květáků – sklenic )

  • 6 velkých květáků ( 17 sklenic )
  • cukru a soli dejte podle chuti, někdo rád sladší, někdo slanější
  • 3,5l vody
  • 1l octa
  • 160-180g soli
  • 220g cukru
  • 2PL hořčičných semínek
  • 1PL kuliček pepře
  • 15 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků
  • + můžete do sklenek přidat pro pikantnost chilli papričky

nebo prostě použijte DEKO a svařte podle návodu … taky to tak dělávám 😉

Postup

1

Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny.

2

Skládeme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky.

3

Sterilujeme 25 minut při 85-90C .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Úchvatný vanilkový dort s malinami a mascarpone krémem

La peperonata

Jemný čokoládový dort s nadýchaným krémem a hoblinkami

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Osviežujúci ríbezľový koláč

Grilovaná vepřová krkovička s cibulí

Podzimně laděné brownies s dýňovým pyré a oříšky

Skořicový trhací chléb

Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Celozrnné špaldové sušenky

Míša řezy – zdravější varianta

Tortelloni se smetanou a šunkou