Kořeněné kuřecí paličky se zeleninou z jednoho pekáče
Zkuste cajunskou směs koření, která výborně pasuje právě ke kuřecímu masu se zeleninou a je doslova nabitá chutí. To vše si upečete jednoduše v jednom pekáči i s bramborami :).

Ingredience
- 6 kuřecích paliček
- 4 velké brambory, rozkrojené na čtvrtky
- 2 malé červené cibule, rozkrojené na poloviny
- 5 stroužků česneku, rozmačkaných
- 2 polévkové lžic cajunského koření (recept níže)
- sůl a pepř na dochucení
- 1 kostka kuřecího bujónu
- 3-4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 pórek
Cajunské koření (přísady smíchejte dohromady a skladujte až po dobu 6 měsíců)
- 3 a 1/2 polévkové lžíce uzené papriky
- 2 ks bobkového listu
- 1 a 1/2 polévkové lžíce sušené bazalky
- 1 a 1/2 polévkové lžíce sušeného oregána
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky celého pepře
- 2 lžičky kajenského pepře
- 2 lžičky semen celeru
Postup
Opláchněte kuře v tekoucí vodě a osušte.
Do pekáče vložte kuře, brambory a česnek. Poté dodejte sůl, pepř, bujón a cajunské koření.
Zalijte olivovým olejem a dobře vše promíchejte. Nechte 30 minut odležet v lednici a mezitím si předehřejte troubu na 230 °C.
Vložte pekáč do spodní části trouby a pečte zhruba 25 minut, poté přidejte červenou cibuli a snižte teplotu na 180 °C. Pečte dalších 25 minut. Zda je vše hotové poznáte především z měkkosti brambor.
Servírujte posypané nakrájeným pórkem.
Mohlo by vás zajímat:
brambory česnek cibule jednoduché kuře kuřecí maso Kuřecí
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře