Kesu mrkvove kari

Michaela Samant

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • olej
  • 2 velka cervena cibula
  • 3 struciky cesnaku
  • kusok zazvoru
  • 1/2 lyzicky mletej kurkumy
  • 1/2 lyzicky mleteho koriandru
  • 1/2 lyzicky mleteho chilli korenia (mozete si mnozstvo prisposobit)
  • sol
  • 1 paradajka

dalej:

  • 2 stredne velke mrkvy
  • 150ml nesolenych kesu orechov
  • 100ml kokosoveho mlieka
  • 1/2 lyzicky garam masala

Postup

1

Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

2

Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime. (Ak treba, pridame troska vody.) Nakoniec pridame garam masala, prejdeme poslednym varom a odstavime z ohna. Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy.

3

Podavame s ryzou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní celerové hranolky z trouby

Krásné ořechové vánoční cukroví „Sněhové koule“

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Letní čokoládový dort s vůní bazalky

Cizrnová polévka

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

7 receptů s kuřecím masem

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi

Jablečný štrůdl

Mrkvový krém

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Tvarohovo ovesné knedlíky