Křehký hruškový koláč s mandlemi

Křehký a voňavý podzimní koláč zachutná jisto jistě každému milovníkovi sladkostí.

Terezka Zemanová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 130 g másla
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • špetka soli
  • 250 g hladké mouky

Náplň:

  • 700 g tvrdších hrušek
  • 1 vanilkový cukr na posypání
  • 100 g meruňkového džemu
  • 50 g mandlí

Postup

1

Hodinu před přípravou si nachystáme všechny ingredience, aby získaly pokojovou teplotu.

2

Změklé máslo pokrájíme a spolu s oběma cukry, citronovou kůrou a štávou vyšleháme mixérem do pěny. Vmícháme vejce, mléko,sůl a hladkou mouku.

3

Těsto rozetřeme do kulaté pečící nádoby a vložíme do lednice nejméně na 1/2 hodiny.

4

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které úhledně vyskládáme na vychlazené těsto. Posypeme cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 C asi 35 minut. Horký koláč potřeme merunkovou marmeládou a posypeme nasucho opraženými mandlemi. Necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Použila jsem meruňkovou marmeládu s kari a bylo to výborné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Vláčné jablečné kousky se skořicí

Plněná kulatá cuketa

Karamelové košíčky

Bezlepkový makový koláč s citrónovým krémem

Jarní smoothie

7 vychytaných receptů na pečené brambory

Muffiny

Houbové rizoto

Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Panna cotta s lesním ovocem

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem