Smetanové penne

Lehké, lahodné a samozřejmě vegan :).

Veronika Krausová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g těstovin typu penne
  • 2 střední cibule
  • 2 velké kedlubny
  • baby špenát
  • rýžová smetana
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kurkuma, zelený pepř

Postup

1

Na olivovém oleji necháme změknout najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, okořeníme a 5 minut dusíme. Vmícháme baby špenát a rýžovou smetanu a pouze krátce prohřejeme.

2

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme a hned smícháme s omáčkou.

3

Podáváme s hromadou čerstvého baby špenátu a oblíbenými semínky.

Poznámka

Tento recept je velice rychlý a plný živin. Kedlubna obsahuje velké množství vitamínů, které jsou díky nepatrné tepelné úpravě pořád přítomné. Díky nízkému obsahu cukrů je kedlubna vhodná i pro diabetiky a při redukčních dietách. Vysoký obsah vlákniny zlepšuje pasáž střev a tím urychluje trávení. Stejné je to s baby špenátem, který sice neobsahuje zázračné množství železa, ale za to je plný dalších živin. Když mám chuť na opravdu lehké letní jídlo, vynechám smetanu, i tak je chuť vynikající :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát s prosciutto a sýrem babybel

Gulášová polévka

Zapékaná kuřecí stehýnka na česneku a bylinkách

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Nepečený zmrzlinový dort s vanilkovým a banánovým krémem

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Obrácený hruškový koláč

Sladký francouzský toast

Játrová omáčka

Čočka beluga s křepelčími vejci

Veganský pastýřčin koláč

Vepřová panenka v ořechové krustě s pečenou zeleninou