Kaše z quinoi
Quinou jsem doposud používala jen pufovanou. Když jsem ale zjistila, že ji mohu využít nejen jako přílohu k masu, ale i jako vynikající základ dne, zařadila jsem ji do svého jídelníčku nastálo.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 100 g quinoi
- 200 mlmandlového neslazeného mléka Alpro
- 1 lžíce datlového sirupu (můžeme nahradit agávovým sirupem nebo třtinovým cukrem)
- ½ lžičky mleté skořice
- špetka himalájské soli
- kapka vanilkového extraktu
- oříšky, datle, lyofilizované maliny nebo bezlepkové vločky na ozdobu
Postup
1
Quinou zalijeme horkou vodou, necháme dvě minuty odstát a slijeme. Tento proces zbaví quinou případné hořkosti.
2
Quinou dáme do rendlíku, zalijeme mlékem, přidáme skořici, datlový sirup, sůl a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut do změknutí.
3
Poté kaši stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
4
Kaši dáme do misky a ozdobíme podle vlastní chuti. Já použila lískové oříšky, datle, lyofilizované maliny a bezlepkové vločky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}