Kaše z quinoi

Quinou jsem doposud používala jen pufovanou. Když jsem ale zjistila, že ji mohu využít nejen jako přílohu k masu, ale i jako vynikající základ dne, zařadila jsem ji do svého jídelníčku nastálo.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g quinoi
  • 200 mlmandlového neslazeného mléka Alpro
  • 1 lžíce datlového sirupu (můžeme nahradit agávovým sirupem nebo třtinovým cukrem)
  • ½ lžičky mleté skořice
  • špetka himalájské soli
  • kapka vanilkového extraktu
  • oříšky, datle, lyofilizované maliny nebo bezlepkové vločky na ozdobu

Postup

1

Quinou zalijeme horkou vodou, necháme dvě minuty odstát a slijeme. Tento proces zbaví quinou případné hořkosti.

2

Quinou dáme do rendlíku, zalijeme mlékem, přidáme skořici, datlový sirup, sůl a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut do změknutí.

3

Poté kaši stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

4

Kaši dáme do misky a ozdobíme podle vlastní chuti. Já použila lískové oříšky, datle, lyofilizované maliny a bezlepkové vločky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketový nákyp s kuřecím masem

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Osvěžující margarita s limetkou a cukrovým sirupem

Nepečený koláč z arašídového másla

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Zapečené avokádo s vejcem k snídani

Polenta se sušenými rajčaty a olivami

Opilé jahody v červeném víně

Francouzská cibulačka s metaxou!

Bramborové růže

Jemná jogurtová marináda s bylinkami