fbpx

Řezy eskymo

Báječný dezert. Ke kávě prostě nejlepší.

Řezy eskymo

Ingredience na 10 porcí

TĚSTO:

  • 2 hrnky mouky hl.
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 lžíce kakaa

KRÉM:

  • 500ml mléka
  • 2 kokosové pudinky
  • 250g másla
  • 100g cukru moučka
  • 1 zakysaná smetana

NA VRCH:

  • 200g čokoláda na vaření
  • kokosový olej

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

1) V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto. V další míse rozšleháme vejce s mlékem a olejem. Do sypké směsi postupně přilíváme tekutou až v závěru umícháme hladké těsto.

2

2) Těsto rozetřeme na hlubší plech který jsme si vymazali a vysypali. Dáváme péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca. 30 minut. Když je těsto upečené vytáhneme ho z trouby a necháme vychladnout ( nejlépe přes noc)

3

3) Pudink uděláme dle návodu na obalu. (nejlépe den předem aby pořádně vychladl) Změklé máslo utřeme s cukrem, po lžících do něj přišleháme pudink a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.

4

4) Korpus rozřízneme v polovině jeho výšky. Krém rozetřeme na spodní díl korpusu, který poté překryjeme vrchním dílem. Rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu zbytek krému a dáme zatuhnout do lednice.

5

5) Čokoládu rozlámeme na kousky. V kastrůlku si rozpustíme trochu kokosového oleje a přidáme čokoládu. Vychlazený moučník potřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. Vrátíme do lednice a necháme znovu ztuhnout. Vyhlazený dezert nakrájíme na řezy a můžeme podávat.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře