Řezy eskymo
Báječný dezert. Ke kávě prostě nejlepší.

Ingredience na 10 porcí
TĚSTO:
- 2 hrnky mouky hl.
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
KRÉM:
- 500ml mléka
- 2 kokosové pudinky
- 250g másla
- 100g cukru moučka
- 1 zakysaná smetana
NA VRCH:
- 200g čokoláda na vaření
- kokosový olej
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
1) V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience na těsto. V další míse rozšleháme vejce s mlékem a olejem. Do sypké směsi postupně přilíváme tekutou až v závěru umícháme hladké těsto.
2) Těsto rozetřeme na hlubší plech který jsme si vymazali a vysypali. Dáváme péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca. 30 minut. Když je těsto upečené vytáhneme ho z trouby a necháme vychladnout ( nejlépe přes noc)
3) Pudink uděláme dle návodu na obalu. (nejlépe den předem aby pořádně vychladl) Změklé máslo utřeme s cukrem, po lžících do něj přišleháme pudink a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.
4) Korpus rozřízneme v polovině jeho výšky. Krém rozetřeme na spodní díl korpusu, který poté překryjeme vrchním dílem. Rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu zbytek krému a dáme zatuhnout do lednice.
5) Čokoládu rozlámeme na kousky. V kastrůlku si rozpustíme trochu kokosového oleje a přidáme čokoládu. Vychlazený moučník potřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. Vrátíme do lednice a necháme znovu ztuhnout. Vyhlazený dezert nakrájíme na řezy a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře