fbpx

Salát z čočky belugy s fenyklem a dýní

Kdo ještě nevyzkoušel fenykl, může začít například použitím v tomto teplém salátu. Jeho specifická chuť se zde smísí s nasládlou dýní a jemnou čočkou. Já si tuto kombinaci zamilovala.

Salát z čočky belugy s fenyklem a dýní

Ingredience na 1 porce

  • 60 g čočky beluga
  • 50 g fenyklu
  • 100 g dýně Hokaido
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Pár snítek tymiánu
  • 7 křepelčích vajíček
  • ¼ avokáda

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem

2

Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.

3

Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.

4

Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.

5

Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte.

6

Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.

Salát z čočky belugy s fenyklem a dýní

Mohlo by vás zajímat:
Dýně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře