Salát z čočky belugy s fenyklem a dýní
Kdo ještě nevyzkoušel fenykl, může začít například použitím v tomto teplém salátu. Jeho specifická chuť se zde smísí s nasládlou dýní a jemnou čočkou. Já si tuto kombinaci zamilovala.

Ingredience na 1 porce
- 60 g čočky beluga
- 50 g fenyklu
- 100 g dýně Hokaido
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Pár snítek tymiánu
- 7 křepelčích vajíček
- ¼ avokáda
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem
Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.
Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.
Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.
Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte.
Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně