fbpx

Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou

Jednoduché, ale efektní a hlavně chutné občerstvení pro hosty, či jen tak, když je chuť :). Pečené bagetky jsou krásně křupavé a perfektně se hodí k jemné ricotě a restované slanině. Nevšední chlebíček na silvestrovský stůl :).

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 30 kousků
recept-na-krupave-bagetky-s-ricottou-a-slaninou

Ingredience

  • 1 francouzská bageta
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 450 g ricotty, pokojové teploty
  • 1/2 lžičky soli
  • 220 g plátků slaniny
  • med

img_1622

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Bagetu nakrájejte na přibližně 30 tenkých koleček.

2

Každé kolečko lehce potřete mašlovačkou namočenou v olivovém oleji a z každé strany jej osolte a opepřete.

3

Bagetky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 5 minut. Poté každé kolečko otočte a pečte další 4 minuty. Poté je vyndejte a nechte pár minut chladnout.

4

Plátky slaniny orestujte na pánvi dokřupava a poté je vložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.

5

Ricottu vložte do větší mísy a promíchejte se solí.

6

Vychladlé bagetky zdobte přibližně lžící ricotty a poté posypejte rozdrobenou slaninou. Každou bagetku můžete ještě opepřit či více osolit. Pokapejte lehce olivovým olejem a medem.

Mohlo by vás zajímat:
olivový olej pečení pohoštění posezení ricotta silvestr slanina Předkrmy

Zdroj: thefoodcharlatan.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře