Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou
Jednoduché, ale efektní a hlavně chutné občerstvení pro hosty, či jen tak, když je chuť :). Pečené bagetky jsou krásně křupavé a perfektně se hodí k jemné ricotě a restované slanině. Nevšední chlebíček na silvestrovský stůl :).
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: cca 30 kousků

Ingredience
- 1 francouzská bageta
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 450 g ricotty, pokojové teploty
- 1/2 lžičky soli
- 220 g plátků slaniny
- med
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C. Bagetu nakrájejte na přibližně 30 tenkých koleček.
Každé kolečko lehce potřete mašlovačkou namočenou v olivovém oleji a z každé strany jej osolte a opepřete.
Bagetky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 5 minut. Poté každé kolečko otočte a pečte další 4 minuty. Poté je vyndejte a nechte pár minut chladnout.
Plátky slaniny orestujte na pánvi dokřupava a poté je vložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
Ricottu vložte do větší mísy a promíchejte se solí.
Vychladlé bagetky zdobte přibližně lžící ricotty a poté posypejte rozdrobenou slaninou. Každou bagetku můžete ještě opepřit či více osolit. Pokapejte lehce olivovým olejem a medem.
Mohlo by vás zajímat:
olivový olej pečení pohoštění posezení ricotta silvestr slanina Předkrmy
Zdroj: thefoodcharlatan.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře