Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou

Jednoduché, ale efektní a hlavně chutné občerstvení pro hosty, či jen tak, když je chuť :). Pečené bagetky jsou krásně křupavé a perfektně se hodí k jemné ricotě a restované slanině. Nevšední chlebíček na silvestrovský stůl :).
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 30 kousků

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 francouzská bageta
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 450 g ricotty, pokojové teploty
  • 1/2 lžičky soli
  • 220 g plátků slaniny
  • med

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Bagetu nakrájejte na přibližně 30 tenkých koleček.

2

Každé kolečko lehce potřete mašlovačkou namočenou v olivovém oleji a z každé strany jej osolte a opepřete.

3

Bagetky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 5 minut. Poté každé kolečko otočte a pečte další 4 minuty. Poté je vyndejte a nechte pár minut chladnout.

4

Plátky slaniny orestujte na pánvi dokřupava a poté je vložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.

5

Ricottu vložte do větší mísy a promíchejte se solí.

6

Vychladlé bagetky zdobte přibližně lžící ricotty a poté posypejte rozdrobenou slaninou. Každou bagetku můžete ještě opepřit či více osolit. Pokapejte lehce olivovým olejem a medem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit hamburger s celozrnnou bulkou

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečené dýně a červené čočky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Božské kakaové sušenky bez mouky i tuku (vhodné i pro diabetiky)

Cuketa zapékaná s kuřetem, česnekem a sýrem

Fitness kokosové kuličky s proteinem a kokosovou smetanou

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Malinové pokušení ( drink )

Nadýchaný čokoládový dort s jahodovo-mátovým tvarohem

Domácí jahodová vodka s bazalkou