Zdravé a netradiční cuketové zelí s cibulí

Pokud se vám urodilo na zahrádce více cuket, tak jako nám, jistě oceníte recept na cuketové zelí s cibulí. Skvěle chutná a navíc nenadýmá. 🙂

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velké cukety
  • 3 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • kmín, cukr
  • ocet
  • sůl, pepř

Postup

1

V hrnci rozpusťte sádlo a nechte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli.

2

Přidejte oloupanou nastrouhanou cuketu bez jádřinců.

3

Směs osolte, opepřete, přidejte kmín, cukr a ocet a nechejte dusit, dokud se neodpař přebytečná voda.

4

Horké zelí vložte do sklenic, na plech položte utěrku, na ni vyskládejte naplněné uzavřené sklenice víčky vzhůru (ale tak, aby se nedotýkaly) a zalijte vodou do výšky 1,5-2 cm.

5

Asi na 8 minut vložte do předehřáté trouby na 80 °C, aby se zelí nerozvařilo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatová polévka

Zdravé žitno-špaldové sušenky s vlašskými ořechy polité čokoládou

Tvarohový koláč z ovesných vloček, kokosu s goji

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Cuketový dort se švestkami a pečenými hruškami

Knedlíky z celozrnného pečiva

Vláčný čokoládový dort s pivem a krémem s příchutí Bailey’s

Dýňové sušenky

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou