Jablečné muffiny se skořicí

Jestli máte rádi sladké snídaně jako já, tak tyhle jablečné muffiny určitě uvítáte. Jsou krásně vláčné, voňavé a s křupavou skořicovou čepičkou. Perfektně se k nim hodí bílý jogurt, ale jsou dobré i samotné.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 12 muffinků si připravte:

  • 1 a 1/2 hrnku nahrubo strouhaných jablek (asi 2 – 3 jablka)
  • 1 hrnek celozrnné mouky špaldové nebo pšeničné
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • špetka soli
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 skořicový cukr (nebo 3 lžíce cukru krupice a 1/2 lžičky skořice)
  • kousek másla

(použijte hrnek o objemu 240 ml)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a koření. Odložte stranou.

2

Ve větší míse smíchejte vejce, podmáslí, třtinový cukr, olej a vanilku. Přisypte suchou směs a rychle promíchejte, nakonec přidejte strouhaná jablka. Těsto rozdělte do 12 košíčků. Každý muffin posypte skořicovým cukrem a položte malý kousek másla.

3

Dejte pećt na 15 - 18 minut, závisí na velikosti košíčků. Po upečení nechte chvilku vychladnout ve formě, pak přendejte na chladicí mřížku.

Poznámka

Jak už jsem se zmínila výše, mě osobně moc chutnaly s bílým jogurtem, ale dobré jsou i samotné, nejlépe ještě teplé, kdy je skořicová čepička krásně křupavá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí “vegeta“

Bramboráky trochu jinak

Masové kuličky s mozzarellou

Cizrnová pomazánka s čerstvými rajčátky

Mandlový dezert s amarettem a olivovým olejem

5 nejlepších receptů na krásné a originální bábovky

Domácí želé bonbóny z ovocné šťávy a bez přidaného cukru

Řepovo-cuketové „bramboráky“ bez smažení

Video: Super rychlý veganský raw cibulový dip

Svieže letné cestoviny

Bezlepkový koláč s tvarohem a borůvkami

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany