Jablečné muffiny se skořicí
Jestli máte rádi sladké snídaně jako já, tak tyhle jablečné muffiny určitě uvítáte. Jsou krásně vláčné, voňavé a s křupavou skořicovou čepičkou. Perfektně se k nim hodí bílý jogurt, ale jsou dobré i samotné.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na 12 muffinků si připravte:
- 1 a 1/2 hrnku nahrubo strouhaných jablek (asi 2 – 3 jablka)
- 1 hrnek celozrnné mouky špaldové nebo pšeničné
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- špetka soli
- 1 hrnek podmáslí
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 skořicový cukr (nebo 3 lžíce cukru krupice a 1/2 lžičky skořice)
- kousek másla
(použijte hrnek o objemu 240 ml)
Postup
1
Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a koření. Odložte stranou.
2
Ve větší míse smíchejte vejce, podmáslí, třtinový cukr, olej a vanilku. Přisypte suchou směs a rychle promíchejte, nakonec přidejte strouhaná jablka. Těsto rozdělte do 12 košíčků. Každý muffin posypte skořicovým cukrem a položte malý kousek másla.
3
Dejte pećt na 15 - 18 minut, závisí na velikosti košíčků. Po upečení nechte chvilku vychladnout ve formě, pak přendejte na chladicí mřížku.
Poznámka
Jak už jsem se zmínila výše, mě osobně moc chutnaly s bílým jogurtem, ale dobré jsou i samotné, nejlépe ještě teplé, kdy je skořicová čepička krásně křupavá.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}