Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme ořechy a pečeme cca 10 minut na 190-200 stupňů
Ořechy z trouby vyndáme a zbavíme je slupek – obalíme ořechy do utěrky a mnutím se slupky oddělí.
Dáme ořechy do mixéru a mixujeme, dokud z nich není pasta. Přidáme kakao, med, sůl a olej a znovu mixujeme. Nakonec přidáme mléko a mixujeme do třetice – všeho dobrého samozřejmě.
Skladujeme v uzavíratelné skleněné nádobě. Vydrží cca 3 týdny .
Medu jsem dala méně, nejsem klasický slaďouš a díky pravidelným detoxům, ať dobrovolným, tak povinným, jsem se odnaučila na sladké až přeslazené jídlo.
Stačí mi málo.
Krém se dá namazat na chleba, použít do palačinek, ovesných a jiných kaší, na domácí sušenky, dorty – cokoli. Nebo jen tak na lžičku, což je můj nejmilejší postup. :)