
Ve velké pánvi na trošce oleje povaříme hovězí, cibuli a česnek. Vaříme do té doby, dokud nezačne hovězí tmavnout a ztrácet růžovou barvu.
Poté přidáme vodu, rajčatový protlak, bujon, oregáno a necháme 30 minut lehce probublávat. Začneme vyhřívat troubu na 180 °C.
Mezitím si ve větší míse smícháme rozšlehané vajíčko, cottage sýr, mozarellu (část si necháme stranou na finální posypání) a parmezán. Vzniklou směsí naplníme conchiglie.
Zapékací mísu lehce vytřeme olejem, přidáme naplněné conchiglie a vše zalijeme směsí z pánve.
Přikryjeme a pečeme po dobu 30 minut na 180 °C. poté odkryjeme, posypeme zbylou mozarellou a dáme ještě na 5 minutek zapéci.
Můžete samozřejmě použít jakékoli těstoviny máte rádi, jedinou podmínkou je, aby byly větší a tím pádem naplnitelné.