Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

Pozvěte Itálii k sobě domů! Conchiglie jsou velice chutné těstoviny a ve spojení se spoustou sýra, hovězím masem a rajčatovým protlakem jsou pastvou pro oči i žaludek.

Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

Ingredience na 6 porcí

  • 450 g mletého hovězího
  • 1 hrnek pokrájené cibule
  • 1 stroužek česneku (nadrcený)
  • 2 hrnky horké vody
  • 360 g rajčatového protlaku
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 vajíčko (rozšlehané)
  • 2 hrnky cottage sýru
  • 2 hrnky mozarelly (nařezané na kousky)
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 24 ks italských Conchiglií, uvařených a usušených (Conchiglie = velké těstoviny ve tvaru mušle)
  • trochu oleje na smažení a vymazání pekáče

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Ve velké pánvi na trošce oleje povaříme hovězí, cibuli a česnek. Vaříme do té doby, dokud nezačne hovězí tmavnout a ztrácet růžovou barvu.

2

Poté přidáme vodu, rajčatový protlak, bujon, oregáno a necháme 30 minut lehce probublávat. Začneme vyhřívat troubu na 180 °C.

3

Mezitím si ve větší míse smícháme rozšlehané vajíčko, cottage sýr, mozarellu (část si necháme stranou na finální posypání) a parmezán. Vzniklou směsí naplníme conchiglie.

4

Zapékací mísu lehce vytřeme olejem, přidáme naplněné conchiglie a vše zalijeme směsí z pánve.

5

Přikryjeme a pečeme po dobu 30 minut na 180 °C. poté odkryjeme, posypeme zbylou mozarellou a dáme ještě na 5 minutek zapéci.

Poznámka

Můžete samozřejmě použít jakékoli těstoviny máte rádi, jedinou podmínkou je, aby byly větší a tím pádem naplnitelné.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře