Velikonoční beránek bez lepku

Velikonoce na krku a bezlepkáři zas budou po návštěvách smutně koukat na pečený beránky, mazance a jiný mňamky, který si k tomu kafi nesměj dát. Buďte od tý dobroty a upečte jim vynikajícího beránka bez lepku, kterej je vláčnej, božsky voní máslem a rozinkama v rumu! Ať jim to neni líto :)

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g bezlepkové mouky / já používám Nomixod
  • 4 vejce
  • 5 lžic teplé vody
  • 200g změklého másla
  • 180g cukru
  • 1/2 vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt
  • 1 bezlep. prášek do pečiva
  • lžička citronové kůry
  • 2 lžíce rozinek namočených v rumu

Postup

1

Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých vyšleháme sníh se špetkou soli. Mouku smícháme s kypřícím práškem.

2

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přišleháme do ní žloutky, citronovou kůru a vanilku.

3

Pak přimícháme střídavě mouku a teplou vodu. Ještě rozinky a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

4

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kokosem a vlijeme do ní těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut.
Hotového beránka pocukrujeme moučkou nebo taky ne a je to

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí melounová zmrzlina s kokosovým mlékem a vanilkou

Smažené jarní závitky

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Robi roštěná na žampionech

Kuskus s krůtím masem

Perníčkové tiramisu

Arašídový dort s podmáslím a cukrovou polevou

Svěží pesto z medvědího česneku hotové za 10 minut

Nutelovo-amarantové kuličky

Pecorino s marmeládou

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami

Cizrna s pečenou dýní