Mleté maso zapečené s bramborovou kaší
Už ani nevím, kde jsem tento recept viděla nebo kdo mi ho dal, ale u nás doma se dělá už pěkně dlouho. Malý i velký se po něm můžou fakt utlouct. Mleté maso mi vždy pomele ochotná paní prodavačka v masně, věřím, že chuť je potom o 1000% lepší, jako z tučného, již předem namletého masa.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 400g mletého hovězího masa (hovězí zadní)
- 300g mletého vepřového masa (kýtu)
- 1 hrnek pohankové lámanky
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 2 středně veliké mrkve
- 1 cibule
- 2 PL rýžové mouky
- 2 KL červené papriky
- 1 KL mletého kmínu
- 1 kg brambor
- voda
- ghí (olej)
- mléko
- sůl
Poznámka
KL – kávová lžička PL – polévková lžíce