Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Už ani nevím, kde jsem tento recept viděla nebo kdo mi ho dal, ale u nás doma se dělá už pěkně dlouho. Malý i velký se po něm můžou fakt utlouct. Mleté maso mi vždy pomele ochotná paní prodavačka v masně, věřím, že chuť je potom o 1000% lepší, jako z tučného, již předem namletého masa.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400g mletého hovězího masa (hovězí zadní)
  • 300g mletého vepřového masa (kýtu)
  • 1 hrnek pohankové lámanky
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 2 středně veliké mrkve
  • 1 cibule
  • 2 PL rýžové mouky
  • 2 KL červené papriky
  • 1 KL mletého kmínu
  • 1 kg brambor
  • voda
  • ghí (olej)
  • mléko
  • sůl

Postup

1
Necháme si zpěnit cibulku, až bude trochu hnědá, přidáme na ní maso, kmín, papriku, sůl, pořádně promícháme a necháme zatáhnout.
2
Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrnek pohanky, směs zalijeme vodou
3
Takto směs necháme probublávat asi 15 minut - 2 minutky před koncem přidáme prohřát hrášek.
4
Mezitím si z brambor, ghí (másla) a mléka připravíme bramborovou kaši.
5
Vrátíme se zpět k masu, které zaprášíme rýžovou moukou, promícháme, necháme ještě minutku na sporáku a poté jej dáme do zapékací mísy.
6
Masovou směs rozetřeme do pekáčku a na ní rozetřeme bramborovou kaši.
7
Zapékáme asi 15-20 minut na 180-200 stupňů.

Poznámka

KL – kávová lžička PL – polévková lžíce
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové rizoto s kokosovým mlékem

Tvarohovo-maková buchta

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou

Uzená polévka

Křupavé pralinky s náplní z bohatého čokoládového těsta

Kukuřičné těstoviny s rajčaty, grilovaným pórkem a tofu

Nepečené kokosové kuličky s javorovým sirupem a čokoládovou polevou

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Paštika z krůtích jater

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky