Halloweenský perník

Velmi rychlý a jednoduchý moučník, který je krásně vláčný a nadýchaný a po nazdobení už navždy bude nedílnou součástí vašeho halloweenského pohoštění.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 2 hrnky hladká mouka

1 hrnek polohrubá mouka

1 hrnek cukr
2 hrnky mléko
1 hrnek olej
2ks vejce
1ks prášek do perníku
1ks prášek do pečiva
1ks vanilkový cukr
1 balení čokoládový pudink v prášku
3 lžíce kakao holandské
1 špetka sůl

 

  • na zdobení:
    • citronová poleva
    • poleva cukrová
    • marsmallow

Postup

1

Smíchejte zvlášť suché a zvlášť tekuté ingredience. Po řádném promíchání, obě směsi spojte a vyšlehejte v hladké těsto. Poté přelijte těsto do moukou vysypaného či pečícím papírem vyloženého plechu a dejte péct na 20-30 minut do vyhřáté trouby na 170°C. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu, nevyjde čistá. Upečený perník nechte vychladnout.

2

Mezitím si můžete připravit cukrovo – citrónovou polevu, kterou použijete na nazdobení. Šťávu z jednoho citrónu smíchejte s cca 1-2 lžícemi horké vody, poté postupně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud poleva nezíská hustší konzistenci. Podle potřeby můžete přidat cukr nebo citrón. Vychladlý perník nakrájejte na kousky a pomocí polevy a marshmallow bonbónů nazdobte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí bulky na burgry

Levandulová pavlova s borůvkami

Křupavé cibulové kroužky bez smažení

Vláčný čokoládový dort s pivem a krémem s příchutí Bailey’s

Krevety se zeleninovým kuskusem

Dýňová polévka

Italské chlebové tyčinky Grissini

Letní bylinkovo – ovocná limonáda

Vánoční perníčky

Jednoduchý chalupářský hruškový koláč

Boršč s řepnými oušky

Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou