Fresh sirup

Ohledně sirupů se vedou velké debaty ohledně množství a druhu cukru a trvanlivosti. U nás dělám některé tak a některé tak. Ty, co považuji za nejzdravější varianty nazývám fresh sirupy. Výroba sirupů je časově náročnější, prostě musíte být dva dny po sobě aspoň chvilku doma, ale většinu času se vyrábí sirup sám, takže čistého času na tom nestrávíte ani 15 minut. A to se vyplatí! ;)

Pro lásky z lásky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience na cca 1,2 litru sirupu:

  • 300 g ovoce
  • 600 + 300 ml vody
  • 10 g + 5 g kyseliny citronové z citrusů (koupíte ve zdravé výživě)
  • přírodní cukr dle chuti (použila jsem kokosový)

Postup

1

Ovoce lehce rozmixujeme a zalejeme 600 ml studené vody, přidáme 10 g kyseliny citronové a necháme stát 24 hodin.

2

Scedíme a získanou šťávu dáme stranou.

3

Scezené ovoce zalijeme 300 ml studené vody, přidáme 10 g kyseliny citronové, rozmixujeme ponorným mixérem a necháme stát dalších 24 hodin.

4

Opět scedíme a postupně do šťávy přimícháváme přírodní cukr. Já dala asi jen 80 g, bohatě stačilo. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s krůtím masem

Toskánský piniový koláč

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Zapečená cuketa dvou chutí

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Snadné jogurtové řezy s banány a šlehačkou hotové za chvíli

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Video: Zdravé nepečené ovesné řezy s arašídovým máslem a čokoládou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Smažené dýňové placičky s vůní šalvěje

Black forest cake

Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob

Halloweenský perník