Fresh sirup

Ohledně sirupů se vedou velké debaty ohledně množství a druhu cukru a trvanlivosti. U nás dělám některé tak a některé tak. Ty, co považuji za nejzdravější varianty nazývám fresh sirupy. Výroba sirupů je časově náročnější, prostě musíte být dva dny po sobě aspoň chvilku doma, ale většinu času se vyrábí sirup sám, takže čistého času na tom nestrávíte ani 15 minut. A to se vyplatí! ;)

Fresh sirup

Ingredience na 10 porcí

 
Ingredience na cca 1,2 litru sirupu:
 

  • 300 g ovoce
  • 600 + 300 ml vody
  • 10 g + 5 g kyseliny citronové z citrusů (koupíte ve zdravé výživě)
  • přírodní cukr dle chuti (použila jsem kokosový)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Ovoce lehce rozmixujeme a zalejeme 600 ml studené vody, přidáme 10 g kyseliny citronové a necháme stát 24 hodin.

2

Scedíme a získanou šťávu dáme stranou.

3

Scezené ovoce zalijeme 300 ml studené vody, přidáme 10 g kyseliny citronové, rozmixujeme ponorným mixérem a necháme stát dalších 24 hodin.

4

Opět scedíme a postupně do šťávy přimícháváme přírodní cukr. Já dala asi jen 80 g, bohatě stačilo. :)

Fresh sirup

Mohlo by vás zajímat: Nápoje, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře