Teplý salát z pečené kořenové zeleniny s fenyklem

Pečená zelenina je jedním z mých oblíbených jídel, protože v podstatě nedá žádnou práci, stačí jen očistit zeleninu, přidat trochu koření a olivového oleje, celé to zapéct a máte skvělé zimní jídlo, které zahřeje, zasytí a je navíc zdravé. Stěžejní je v tomto salátu fenykl, který celému jídlu dodá nádherné aroma a já ho prostě zbožňuji!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 2 porce:

  • 2 mrkve
  • 1/2 bulvy celeru
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 fenykl
  • sůl
  • pepř
  • sušené oregáno
  • sušený tymián
  • sušená bazalka
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

1

Veškerou zeleninu očistěte a omyjte, tu kořenovou nakrájejte na větší nudličky, cibuli na čtvrtky a jednotlivé stroužky česneku nechejte vcelku. Dejte si bokem zelené fenyklové výhonky připomínající kopr na finální ozdobu.

2

Zeleninu si v míse osolte a opepřete podle chuti a přidejte koření. Zakápněte olivovým olejem a vše promíchejte.

3

Zeleninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 °C asi 25 minut. Během pečení průběžně obracejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské vindaloo

Hroznové želé

Pečená cizrna

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem

Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Jahodová panna cotta

Rychlý mrkvový salát

Pizza capricciosa

Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut

Mexický těstovinový salát

Hříšně lahodná srdíčka plněná arašídovým krémem

Domáca pizza